Brinemo se o vašim ljubimcima kao o svojim!
Pozovite nas    +381 21 443137

Pozovite nas :  +381 21 443137

Laparoskopska sterilizacija pasa i mačaka

Inovativna metoda sterilizacije pasa i mačaka koja obezbeđuje neuporedivo brži oporavak ljubimaca

Laparoskopska sterilizacija pasa i mačaka spada u hirurške procedure koje nazivamo minimalno invazivnim procedurama.

Doktori veterine u našoj ambulanti su specijalizovani za ovu vrstu minimalno invazivne hirurgije i Family Vet je jedna od retkih veterinarskih ambulanti u našoj zemlji koja poseduje opremu za izvođenje intervencija iz ove oblasti hirurgije.

Šta je laparoskopska sterilizacija?

Ova intervencija podrazumeva uklanjanje jajnika kod ženskih jedinki pasa i mačaka uz pomoć inovativnih metoda i savremene opreme.

Minimalno invazivna hirurgija se odlikuje pre svega manjim rezovima pri intervencijama, ali i veoma značajnim skraćenjem postoperativnog perioda i snižavanjem verovatnoće za pojavu komplikacija.

Prednosti laparoskopske sterilizacije

Pripreme za laparoskopsku sterilizaciju pasa i mačaka

Ljubimci koji se pripremaju za ovu intervenciju ne bi trebali da konzumiraju hranu najmanje 24 časa pre same intervencije, niti vodu, najmanje 6 sati pre samog zahvata.

Takođe, kao deo pripreme za ovu metodu sterilizacije ljubimac dobija odgovarajuće medikamente i vrši se indukcija. Sam zahvat se obavlja pod potpunom anestezijom.

Oporavak od laparoskopske sterilizacije

Nakon intervencije, ljubimcu se prepisuje odgovarajuća terapija antibioticima, dok za upotrebu lekova protiv bolova nema potrebe jer je bol nakon ovakve intervencije minimalan i već nakon jednog dana oporavka, životinja može da se vrati redovnim fizičkim aktivnostima.

Laparoskopska sterilizacija pasa i mačaka - CENE

  • Laparoskopska sterilizacija pasa 25000 rsd
  • Laparoskopska sterilizacija mačaka 25000 rsd